
Ydelser
Psykosocialt arbejdsmiljø
Psykisk arbejdsmiljø er et samspil mellem psykologiske og sociale forhold på arbejdspladsen og de enkelte medarbejdere. Det samspil kan påvirke medarbejdernes fysiske og psykiske helbred både positivt og negativt.
Et dårligt psykisk arbejdsmiljø kan have mange, ikke kun menneskelige omkostninger, men også mange økonomiske omkostninger for virksomheden. Konflikter, krænkelser, stress, udbrændthed og kvalitetsbrister er nogle af de mere usynlige omkostninger virksomhed og medarbejdere kan komme til at betale for et dårligt, psykisk arbejdsmiljø.
Der er heldigvis meget man kan gøre for at styrke et godt psykisk arbejdsmiljø og forebygge, at det kommer så langt. Jeg holder oplæg, workshops og samtalesaloner om følgende:
Temaer
Psykologisk tryghed
Psykologisk tryghed på arbejdspladsen refererer til et miljø, hvor medarbejdere føler sig trygge ved at udtrykke deres idéer, begå fejl, stille spørgsmål og dele bekymringer uden frygt for negative konsekvenser. Denne tillidsbaserede kultur fremmer åbenhed, samarbejde og læring, hvilket resulterer i øget engagement og produktivitet blandt medarbejderne.
Fremtidens arbejdskultur
Arbejdet, arbejdsstyrken og organisationer er under forvandling. Generationerne fra Babyboomers til Generation Z skal ledes forskelligt og for at undgå en kløft mellem dem, er det vigtigt at have fokus på at skabe et godt fælles arbejdsmiljø og bygge bro generationerne imellem.
Paradoksledelse
Paradoksledelse er en tilgang til ledelse, der anerkender og håndterer modsætninger og kompleksitet i organisationer. Den involverer evnen til at navigere mellem tilsyneladende modstridende krav eller mål og finde løsninger, der balancerer disse modsigelser for at opnå effektivitet og innovation. Paradoksledelse fokuserer på at omfavne dualiteten i komplekse situationer i stedet for at søge en entydig løsning.
Organisatoriske forandringer
Organisatoriske forandringer som fusioner, omstruktureringer, ny teknologi mv. er en fast del af arbejdslivet. De kan være nødvendige, men også belastende for både individet og arbejdsfællesskabet. Tryghed, involvering og klar kommunikation er afgørende. Vi hjælper ledere, medarbejdere, AMR og TR med at forstå forandringsreaktioner, at passe på sig selv og hinanden samt at skabe tryghed og trivsel.
Stresshåndtering
Stress er en belastningstilstand. Stress er derfor ikke en sygdom, men en naturlig reaktion på ubalance mellem de ressourcer vi har, og de krav vi stilles over for – eller de krav vi selv stiller – og truer vores velbefindende på kort eller længere sigt. Effektiv stresshåndtering indebærer ofte en kombination af strategier, herunder mindfulness-praksisser, tidsstyringsteknikker og kommunikationsfærdigheder.
Konflikthåndtering
Konflikthåndtering på arbejdspladsen kræver kommunikation, empati og evnen til at finde kompromisser for at opretholde et positivt og produktivt arbejdsmiljø. Ved at adressere problemer tidligt og konstruktivt kan konflikter ofte løses, før de eskalerer. Effektiv konflikthåndtering på arbejdspladsen indebærer aktiv lytning, empati og åbenhed for at identificere fælles interesser og finde løsninger, der tilfredsstiller alle parter.
Krænkende handlinger
Krænkende handlinger på arbejdspladsen omfatter enhver form for uacceptabel adfærd eller kommunikation, der skaber en fjendtlig, intimiderende eller forstyrrende arbejdsmiljø for andre. Dette kan omfatte mobning, chikane, diskrimination, trusler, fysisk eller verbal misbrug og enhver anden handling, der krænker en persons værdighed, respekt eller sikkerhed på arbejdspladsen.
Et stærkt og inkluderende arbejdsfællesskab
Et stærkt og inkluderende arbejdsfællesskab skabes, når alle oplever at høre til, blive taget alvorligt og har mulighed for at bidrage. Det styrker trivsel, engagement og samarbejde. Inklusion kræver nysgerrighed, respekt, og at alle tager et proaktivt ansvar. I et inkluderende arbejdsfællesskab mærker alle, at de er et værdigt medlem af teamet, hvilket har betydning for både trivsel og løsning af kerneopgaven.
Workshops, foredrag & samtalesaloner
Workshops, foredrag og samtalesaloner er værdifulde fora, hvor deltagerne kan få ny viden og udveksle idéer og erfaringer inden for et specifikt emne eller område. Disse arrangementer tilbyder en interaktiv platform, der fremmer læring, refleksion og netværksdannelse.
Samtaler
Jeg tilbyder individuelle samtaler og gruppesamtaler for både medarbejdere og ledere. Dertil arbejder jeg med krisehåndtering, ledercoaching- og sparring samt supervision. Vi finder sammen ud af hvilken form, der bedst passer til jeres behov.
Kortlægninger & faktaundersøgelser
Kortlægning er en metode til at indsamle og analysere information om specifikke emner, områder eller problemstillinger. Kortlægninger involverer ofte at identificere og dokumentere relevante data.
Faktaundersøgelser gransker data for at opnå en dybere forståelse eller afsløre sammenhænge og mønstre i tilfælde af krænkende handlinger. Faktaundersøgelser er et værktøj, der sikrer, at man er i stand til at behandle anmeldte hændelser seriøst ud fra et etisk og psykologisk perspektiv.